07 oktober 2007

CONNY OLSSON OCH BJÖRN ALLING BLICKAR UPPÅT!!

foto: Malin Nord

Det blev klart redan för någon månad sedan att legenden Conny Olsson, och hans meriterade kamrat Björn Alling vänder hemåt.
Men det är först nu som det blivit publicerat...

Ölandsbladet verkar ha ignorerat alla mail om att ölands genom tidernas bästa schackspelare ska vända hemåt, och Björn Alling med ett SM-tecken i bagaget följer efter.
Hemvändarna är här för att göra skillnad. Det är dags för en säsong med framgång, en säsong där tabelltoppen inte ska vara något främmande.
Herrarna kommer ifrån Linköpings ASS båda två. I Elitserien är Conny ordinarie, vilket är väldigt självklart när laguttagningarna sker.

2249 i ranking, placerar honom på första bordet i Ölands SS under säsongen. Enligt vad jag hört, har Conny tydligen lovat att inte tappa någon poäng under hela säsongen.
Genom åren har det gått lite upp och ner för Linköpings ASS som i år åkte ur elitserien. Det var då Conny och Björn tröttnade.
Hur många ÖM-titlar Conny vunnit genom åren, är det nog ingen som vet.
Han flyttade till Linköping för att studera på lärarhögskolan. I Linköping blev han kvar, med ett jobb på en skola i mjölby.
Björn Alling blev kompis med Conny via schackklubben, och de har nu blivit bästa vänner.
1998 var ett årtal Björn förmodligen kommer minnas i all evighet. Det var nämligen det året han vann SM-guld med Berzeliusskolan i Skollag-SM.
Det var då många tunga namn som spådde en lysande framtid för gymnasieleven Björn Alling. Men åren gick och Björn Alling lade inte ner så mycket tid på schacken.
Han har bara spelat ett fåtal partier under de senaste åren. Hans ranking är ändå 2013, och andra bordet i Ölands SS nu unga lag blir Björns förtjänta plats.
Björn har sagt att han ska göra den där satsningen som aldrig blev av efter gymnasiet. Han vill tillbaka dit där han hör hemma. Han vill tillbaka till Sverigeeliten, och den här gången är det för att stanna...