01 april 2019

Conny köper Ölands SS!

I ett styrelsemöte på söndagkvällen tog Ölands SS styrelse det kontroversiella beslutet att sälja Ölands SS till Conny Olsson.

I en kommentar säger styrelsens ordförande, Jan Henell, följande:

-" det är känt att vi i vår har haft svårt att få ihop lag och vi kände att det var läge för något nytt. Samtidigt har Conny legat på för att få köpa klubben en längre tid och han har lovat oss stora saker i framtiden".

I en kommentar låter Conny höra:

-" Jag är så fruktansvärt trött på att vi aldrig får ihop lag. Jag har samtidigt sparat ett kapital från husförsäljning i ungdomen som jag investerat klokt i affärer och inte vetat riktigt var jag ska göra av pengarna. Sedan en dag mellan jul och nyår kom jag på snilleblixten att köpa schackklubben. Jag har ett stort kontaktnät efter mina resor i Europa på 80- och 90 talen och jag har lovat klubbens styrelse att se till att få in åtminstone fyra stormästare i förstalaget."

Enligt avtalet står Conny också för kostnaden i samband med matcher, där spelarna kommer att övernatta i samband med varje match. Conny: -" Vi känner att fokus inte riktigt funnits där en del matcher, därför tror vi att det kan vara nyttigt att vara samlade ett drygt dygn i samband med matcherna." Conny kommer också stå för en ny klubbkavaj, samt då värvningen av spelare där det alltså kommer att bli riktiga stjärnvärvningar. Klubben kommer också att kontraktera samtliga spelare. Till detta kommer klubben också att heltidsanställa Roger Larsson som klubbtränare.

Som motprestation från klubbens sida stipulerar överenskommelsen att Ölands SS öppnar kansli i Linköping samt att en spelare från Ölands SS varje vecka åker upp till Linköping för att spela bridge och knyppla med Conny. Spelarna kommer också att förbinda sig att ha tio dagars träningsläger varje år där de åker omkring med Conny på småvägar.

Stora nyheter och vi ser fram emot en fantastisk framtid för Ölands Schacksällskap!