22 januari 2009

Iffe K:s Parti.

Det har varit ett herrans tjat om ett parti mellan Ingvar Svensson och Jan Henell i Kastlösa. Där Henell leder med två bönder men Ingvar kan hålla remi om han bara går fram och tillbaka med sin kung(eller va fan de va). Hans tid går dock ut(han menade tidigare att det va remi). Nu har det tjatats om partiet varenda träff i Ölandsserien. Partiet innebar även om Kastlösa skulle vinna matchen eller om det skulle bli lika. Eftersom det är vi på öland som e domarna själva, är det vi som bestämmer. Och HELVETE va de har tjatats. Iffe K har ringt domare från hela sverige, men Henell vägrar att ge sig. Till slut (äntligen) tröttnade Ingvar och säger att dom i Kastlösa fick bestämma hur det skulle bli. (*skuldkänsla)

Henell vann och Kastlösa ser ut att ta hem Lag-ÖM. (skratt)

Rond 1, ind. ÖM

Första ronden är färdigspelad i individuella ÖM:

Christer Erlandsson - Albin Olsson...½-½

Mikael Nilsson - Ulf Rosén...1-0

PG Åberg - Leif Svensson...0-1
-----------------------------------------------------------------------
Nästa rond ska igentligen spelas nu på fredag, men blir uppskjuten.
Rond 2:

Mikael Nilsson - Christer Erlandsson

Leif Svensson - Albin Olsson

Ulf Rosén - PG Åberg

Förlust...

Nä, de blev ingen fortsatt serieledning. Eksjö/Aneby var inte för svåra, men som vanligt när det gäller avgörande matcher var det inte laget vi möter som är våran största motståndare. Nej, för det var bakfyllan. Av någon konstig anledning inträffar den årliga julgransplundringen runt samma helg som seriefinalen spelas. I år på fredagen, men när de kommer släkt och vänner stannar dom tills söndagen.
Det blev förlust med 5-3, där Henell vann och iffe K, Christer E, Conny och Borgudd spelade remi.

Men loppet är inte kört än. SK Framåt leder serien med en poäng till Eksjö och Ölands SS en poäng bakom Eksjö. FAST vi har bäst partipoöng. MEN för att vi ska gå upp måste förutom att vi vinner resterande matcher, Eksjö tappa poäng. Detta är verkligen ingen omöjlighet, då serien i år varit väldigt konstig.
Något som talar för oss är att Land'en bestämt sig för att göra comeback i Ölandslaget! Men det krävs också att alla presterar på topp om detta ska sluta väl.
Jag kan nästan lova att vi vinner serien, OM vi vinner resten.