04 februari 2020

ÖM kvartsfinalerna, ÖSS dominans!

Så var det dags att spela kvartsfinalerna i den prestigefyllda tävlingen om vem som får titulera sig som Ölands Mästare 2020. I god tid slöt de flesta upp och pratade om diverse möjligheter till kassaskåps kupper. Trotts ihärdigt förtydligande att skåpen inte innehöll något värdefullt ville inte Ingvar tro detta. Denna diskussion avbröts snart nog då det var dags att inta position bakom brädena.


Micke som kom sist blev klar först då Fredrik satte pjäs i en relativt jämn ställning. Därmed första semifinalist klar men vem skulle då Micke möta?
Det kunde bli Albin eller Jan H dvs en hel ÖSS semifinal. Albin fick välja och tog svart vilket farligt nog passar Henell bra i vanliga fall. I partiet blev det förvecklingsschack och materialvinst för Albin i mittspelet. Det var ett vunnet parti om inte tiden hade varit en faktor. Nu knarkade Albin upp all tid och förlorade, Därmed möter Micke den regerande mästaren Henell.


I Ingvars kvartsfinal mot Ulf verkade pratet om kassaskåpet förvillat motståndaren tillräckligt. Svart hamnade i komplicerat läge och vips sattes pjäs. Vilket innebar ännu en semifinalist från ÖSS.


I sista kvartsfinalen valde Palle svart mot Urban. Remi skulle räcka men tidigt i öppningsfasen valde Palle att öppna upp spelet med visst initiativ. Han gjorde även rockad vilket brukar hindra partiförlust enligt klubbkamraterna. Nu föll initiativet vid 20 drag men till priset av tidsåtgång. När springare och löpare återstod såg det låst ut och det mesta pekade mot remi. Då sätter Urban sin löpare men kommer samtidigt åt Palles bönder på damsidan. Palle i gungning? det behövdes en rejäl lutare sedan fann han goda råd och redde ut det hela. Palle hade två fribönder mot en ensam kung på slutet men remi blev det då det ju räckte för avancemang till semifinal.


Så semifinalerna ser ut enligt följande


ÖM semi
Micke-JanH
IngvarL-Palle