13 december 2014

Rond 1

Första ronden är nu avklarad efter att det uppstått total förvirring i spellokalen innan ronden började. Lyckligtvis kunde spelen börja efter en halvtimmas försening och spända av förväntan, uppladdade med glögg och Maxburgare hissade vi segel.
Tyvärr tog inte seglen vind lika bra inuti spellokalen som det skulle ha gjort utanför. Alexander var inte med oss men dock Gud i form utav Bibeln vi har på hotellrummen.

Nåväl, när alla hade satt sig till rätta och startat klockorna kom känslorna fram. Albin lottad på sista bordet med handskriven stil på lottningslistan blev tvungen att prata med sin motståndare för att förstå vad han hette, spelstyrka etc. Detta var någonting som skakade om allting. Denna traumatiska upplevelse skulle inte sluta väl och just det! Efter ett tomt parti blev det remi för Albin mot den lägre rankade motståndaren. Dock får det ses som en bragd då tidigare år har slutat i en nolla första kvällen av någon konstig anledning.
Mikael med siktet inställt på rankingpriset det högre kom till spel i första ronden mot en spelare på 2250. Han förlorade efter att inte gjort så stort väsen av sig.
Även Philip kom till start, men det med en inställning som säger "det här är lugnt, jag kan gå vart jag vill", visst, du gick dit du ville men du förlorade.
Ingvar som spelar MSF och söker förstaplatsen i turneringen för att fullborda sin långa karriär fick stora svårigheter i sitt parti då motståndaren, en ung talang, vann bönder och pjäser i ett och till sist fick Ingvar ge upp.
Det längsta paritet utspelade sig på Johannas bord. En skön revansch mot sin motståmdare från Västervik räddade kvällen och hon spelade hem den första vinsten för ÖSS.