16 oktober 2019

KM i blixt 2019


Ölands SS hade Klubbmästerskap i blixt och ett starkt startfält var på plats. Började med att byta lokal så vi fick mer plats och större kaffebryggare. Lottningen var relativt okomplicerad och det bestämdes för dubbelrondigt.

Tidigt visade Palle att han vare sig var vän med klockan eller kunde bete sig med bortsättningstendenser. Nollorna radade upp sig i vinstställning eller tappat material. Karl var raka motsatsen till Palle och radade upp ettor i ett prydligt staket. Christer spöade Palle men hade det tungt mot de övriga. Jan och Ingvar skuggade Karl.

De sista ronderna inleddes och Karls ledning var knapp. Palle mötte Karl och Ingvar mötte Christer. Då händer det otroliga att Palle maler fram som vit mot Karl. Karl hittar inte riktigt motspel och när han väl gör det tänker han ner klockan mot noll. Palle som sina sista 10 drag hade mindre än 10 sekunder vinner på tid med 1 sekund kvar. Samtidigt har Ingvar vunnit och hamnar på samma poäng. Dock klarade Karl sig tack vare särskiljning och bärgade titteln som Klubbmästare i blixtschack.


  1. Karl…………….6/8 poäng
  2. Ingvar L………..6/8 poäng
  3. Jan H…………...5/8 poäng
  4. Christer……...…2/8 poäng
  5. Palle……………1/8 poäng