05 april 2022

Smörgåstårta och poäng mot Nybro

Det var ett taggat öland som ställde upp för hemmamatch mot Nybro. Fullt lag för andra omgången i rad och på förhand helt ok chanser till någon poäng mot svårspelade Nybro. Dessutom, som traditionen bjuder mot Nybban, ett par smörgåstårtor inhandla som avnjöts under en paus i spelet vid lunchtid.

Så till spelet. Conny mötte Tryggve på bord 1 och efter en snabb öppning gick spelarna in i en dragupprepning och första partiet var klart innan kaffet var färdigt. 0,5-0,5
Övriga partier såg mycket jämna ut. Mikael (undertecknad) stod bra mot Mikael Cederblad och Karl låg under med kvalitet mot Valter Lukez. I övrigt var det helt jämna partier. Efter smörgåstårtan började också partierna ta slut. Ingvar Landén avböjde ett remianbud innan han själv bjöd remi några drag senare och så var det 1-1.
Karl fick tillbaka sin kvalitet och så var det partiet remi, samtidigt som Palle bjöd remi i sitt och så var det 2-2.
Henell comebackade med ett bra parti där kungsangreppet till slut slog igenom och så ledde vi med 3-2. Jag fick också till det i mitt med ett angrepp som inte gick att skydda sig mot. Synd då att Ingvar Svensson råkade ut för ett angrepp och fick kasta in handduken. 4-3 med ett parti kvar!
Christer spelade sitt bästa parti på år och lugnt och tålmodigt manövrerade han de svarta pjäserna, vann en pjäs men ett missförstånd med tiden gjorde att stressen blev överväldigande ett par drag innan 40 och damen hamnade rakt i slag för motståndarens dam. Föga tröst blev då halvtimmen som uppenbarade sig ett par drag senare till Christers förvåning.

En jämn och tät match slutar rättvist 4-4. Båda lagen var relativt nöjda med detta, men framförallt nöjda med smörgåstårtan!

Conny Olsson - Tryggve Ivarsson 0,5-0,5
Mikael Lundström - Mikael Cederblad 1-0
Ingvar Landén - Ingemar Ernstsson 0,5-0,5
Karl Malbert - Valter Lukez 0,5-0,5
Paul Johansson - Berny Jonsson 0,5-0,5
Jan Henell - Johnny Williamsson 1-0
Christer Erlandsson - Lennart Andersson 0-1
Ingvar Svensson - Henrik Carlsson 0-1