06 december 2015

Allsvenskan rond 3

Lagledaren hade bytt ut halva laget efter förra rondens misslyckande. Förväntningarna stod lågt och  det mesta pekade mot torsk på Tallis.  Rikard förhandlade fram ett möte mot P-O på bord tre vilket flyttade upp Landen till första bordet samt Mikael P till bord två.

Tio drag in i sitt parti stod Micke P på förlust och pinade sig igenom ett hopplöst parti.
Desto bättre började det se ut för Christer E som behöll bönder samt pjäser intakt genom öppningen. I mittspelet dominerade Christer och bröt fram sig till en poäng.
Palle misshandlade i god oordning sin öppning som vit och hade en usel ställning. Då bytte motståndaren ner och gav bonden tillbaka. I tornslutspelet blev det sedan snabbt stiltje och en någorlunda rättvis remi.

Landen hade samtidigt ett kanonparti med rörliga pjäser i mittspelet som svart. Motståndaren fick använda all sin list för att klara av en remi.
När så även Albin dyker upp i analysrummet med ett brett leende och en tidsvinst i sitt parti...ja ni läser rätt! TIDSVINST!  Ja då har vi vittring på poäng.

 Rikard kommer även han in med ett ännu bredare leende och klargör att vi har 4 parti poäng eftersom han vann sitt parti. Ja nu är skrällen ett faktum. Rikard visar hur man som svart filurar bort vit i ett fint parti. Eleven slog läromästare med glans!
Kvar finns nu Karl som spelat damen brädet runt i en desperat kamp för att åstadkomma motspel. Vit vägrade dock att ge svart några som helst öppningar. Det byttes ner i ett förlorat springar slutspel med efterföljande pisk.
Det står nu 4-3 till Öland och Ingvar "Iffe K" Svensson har löpare över i ett dam tornslutspel. Iffe K kunde mycket väl krossat motståndaren tidigare i mittspelet men med en bonde på väg att gå mot dam för Eksjö spelaren enades det om remi. Ja äldst ordnade Skrällen på Tallis!

Ölands SS - EKSJÖ SK II......................4,5-3,5

Landen 1916- Håkan 2102....................remi
Micke P 1885- Roger 1817....................0-1
Rikard 1941- Per-Olov 2043.................1-0
Palle 1775- Bertram 1759.....................remi
Karl 1753- Glen 1807.............................0-1
Albin 1724- Martin 1729........................1-0
Christer 1721- Birger 1286....................1-0
Ingvar 1497- Dick 1571.........................remi