14 februari 2018

KM rond 3

KM hackar en del med uppskjutna partier. Micke är i go oordning på vift. Så det räckte med tre bräden.
Karl visade ingen pardon mot Palle trotts dennes födelsedag denna afton inledningsvis. Öppningen till Karls fördel när Palle norpade en bonde. Detta bestraffades med hopplöst kärvt spel. Löparparet firade triumfer och kvalitetsförlusten bara väntade på att kvitteras ut. Karl letade efter mer när lagom hade räckt och Palle kunde slinka undan. Remi några drag senare vilket som bekant är bra för båda.
Jan H och Anders fick äntligen mötas. Höstens klara toppar i Höstturneringen ville ta men inte ge och duckade skickligt för feldrag eller att ge luckor i defensiven. Remi även här vilket var synbart rättvist.

Christer mötte Jan F i en riktigt holmgång där pjäserna strök på foten i taktfast takt. Jan fick dock hjälp av Christer i kungsslutspelet att föra bonden till dam. Ja hellre en ful vinst än remi kan man tycka!

Semifinal ÖM 2018

I god tid anlände de flesta till spellokalen i Sandby-Gårdby. Skrällkvarten i minne så satte semifinalisterna sig ner för drabbning.
Palle valde svart och Mikael synade hans öppning. Ett klokt val och i blixtrande tempo byttes det ner synbart jämt men efter 19 drag gick det snabbt utför och ett halvt dussin drag senare vann Micke rättvist.

Enda kvarvarande spelaren på hemmaplan var nu Ulf Rosén ,vilken överraskande betvingade Urban i kvartsfinal. En skräll som Jan H gjorde sig beredd att sätta punkt för.  Det såg tidigt ut att gå vägen med kvalitetsvinst och möjligheter att kombinera hem mot matten. Ulf la ut tillräckligt med hot på damflygeln att Jan missar och hamnar i förlustdimma. Trotts vinstvittring för Ulf så blev det remi vilket i detta undantagsfall bara var bra för Ulf som nu är klar för final mot Mikael.