21 november 2007

Lottningen till ÖM

Äntligen är det dags för individuella ÖM, efter flera års uppehåll. Ingvar Svensson har lottat. Det är åtta spelare som gör upp om ÖM-titeln.

Här är rond 1, 23/11:

Mikael Nilsson - Leif Svensson

Albin Olsson - Philip Aldebert

Ulf Rosén - Christer Erlandsson

Bo Olsson - Per Gösta Åberg

Seger efter rysare mot Hultsfred!

Det var hemmamatch på Tallhöjden i Färjestaden, för det unga och hungriga Ölands SS. Roger, Mikael och Albin ordnar med fika innan matchen och brygger i sedvanlig ordning kaffe till de båda hemvändarna.
Hultsfred är på väg till spellokalen, och är innan matchen tippade som slutsegrare i divison 2.
Till en början ser det ut att bli som Hultsfred förväntat sig, nämligen storseger. Men deras spelare verkar inte titta på sina klockor, då deras tider på flera utav borden börjar klämta.
Henell förlorar, medans Roger vinner på 4:e bordet. Mikael står på vinst, annars ser det dåligt ut. Mikael vinner till slut, och tidsbrist gör att Conny Olsson får in en matt. Björn förlorar, medans Christer lyckas vinna mot Jerry. Två partier återstår efter 5 timmar. Bord 7 och 8.
Öland måste vinna en halva för att vinna matchen, men båda partierna lutar mot förluster. Det är då Philip lyckas lura in sin motståndare i en dragupprepning och segern är ett faktum.
Matchen slutar alltså 4,5-3,5 till hemmalaget, efter stor dramatik.

Öland går nu upp i serieledning, och laget som höll på att trilla ur 2:an i fjol, leder samma serie med en halv poäng efter 2 matcher.

Det blir en tuff match härnäst som väntar. Bräkne/Hoby borta, och förmodligen ett lag utan de två nyförvärven.