05 december 2021

Allsvenskt igen & rond 1

 Paifbussen tuffade västerut mot Växjö med 5 som vågade åka i vinterlandskap. Chauffören Albin körde säkert och utan svordommar åt alla väglusar. Väl framme saknades först Linus, som körde på egen hand, men han dök upp i sista minuten.

Lagledarens order var vinst på bord1-4. Så när Linus klarade det smidigt, smärtfritt och lysande med en bonusvinst var det väl klart?! Ja mer än klart när Christer klarar remi kan man tro. Så utjämnat i princip då vi börjat med 2 wo!

Om om fanns hade det slutat 5,5-2,5 men om är en bedräglig och smula jävlig stavelse! Nåja Landen pressade för vinst och skaffade sig en knippe fribönder efter kungsjakt samt avbyten. Om kanske fanns iallafall?

Nä för Karl gick all in och offrade förgäves och torskade. I samma veva hittade Palle ut ur sin knipa och kontrade med matthot. Efter tvunget dambyte var det stenremi. Albin var då i oklar ställning och Palle går för vinst men sätter bort sig kapitalt när han missar kvalitetsförlust i iver att ta tillbaka bonde. Förlust och skämkeps på.

Att dagens behållning var Albins förmåga att bena ur sig i en knepig ställning och plocka hem en vinst gav klen tröst. Vi fick chockstryk med 3,5-4,5!

Fikat var lättsmält på alla sätt medans förlusten den satte vi i vrångstrupen. Låtom oss till slut  bedja om att om är oss behjälpliga i fortsättningen!