13 mars 2016

Vinst i avslutningen.

Det blev spännande i avslutningen av allsvenskan idag. Vi började inte speciellt bra och efter en timme såg det ut som om Palles tips på stryk med 6-2 var inom möjligheternas gräns. Första partiet slutade med att Henell, i ganska klar förlustställning fick en halva av sin lägre rankade spelare genom att denne bestämde sig för att gå in i en dragupprepning. Andra halvan fick vi genom att Palle, som tidigt blivit av med bonde i sitt parti, också fick ett remierbjudande han inte kunde motstå och så stod det 1-1. Johanna spelade mot ett mål hela partiet och kunde småningom inkassera en poäng. Vi ledde då med en poäng, problemet var att både Micke L, Micke P och Albin stod på klar förlust och att vi egentligen inte stod på vinst i något parti av de som var kvar.

Det började hos mig med att min motståndare helt plötsligt bjöd remi, vilket jag tacksamt tog. Sedan var det miraklet i Albins parti där han stod på förlust och inför ett hårt mattangrepp, men motståndaren obegripligt offrade en pjäs vilket ledde till att Albin kom ut mattnätet och dessutom hade pjäs upp! Albin vann sedan sitt parti. Då gjorde det inte så mycket att Micke P förlorade efter att ha satt bonde efter 7 drag och så aldrig riktigt fått motspel. Så stod det 3,5-2,5. I Connys parti kom Conny tidigt bättre, och det kombinerat med att han inte kom sig för att bjuda remi i vårt prekära läge gjorde att Conny blev tvungen att vinna sitt parti! Partiet avslutades med ett, för Conny helt okaraktäristiskt damoffer! I partiet som var kvar enades snart Landén och motståndaren om remi. I efterhand hade nog Landéns motståndare kämpat hårdare då det stod klart efter ronden att Ingelstad-Uråsa åker ut med en halv partipoängs marginal!

Ingelstad-Uråsa SK - Ölands SS 3-5
Markus Johnsson - Conny 0-1
Dennis Lindsten - Mikael L ½-½
Mattias Nilsson - Mikael P 1-0
Alexander Willstedt - Ingvar L ½-½
Adil Kadiric - Jan H ½-½
Marcus Johansson - Albin 0-1
Mikael Nilsson - Palle ½-½
Johan Hedvall - Johanna 0-1

Efter stor dramatik sista ronden blev det Växjö SK II som vann serien. 1 pp före Rödeby SK och 1,5pp före Hultsfreds SK. Grattis Växjö!