19 mars 2018

Årsmöte

Årsmöte den 20 mars klockan 18:00 på Tallhöjden i Färjestaden.

Blixt ÖM

Igår spelades blixt ÖM i Sandby och klubben valde att skicka 4 representanter.
Albin, Karl, Jan Henell & Christer Erlandsson var de som fick chansen.

Totalt blev vi 9 stycken och noterbart var att Mikael Lundström som vunnit de senaste fyra åren inte fanns med i startfältet. Pressen kanske blev för stor för Mikael eftersom en seger i blixt ÖM skulle inneburit en storslagen trippel i årets olika Ölandsmästerskap.

Dubbelmöten och fika efter halva tävlingen var det som bestämdes. Urban, en av förhandsfavoriterna kom ovanligt sent till spellokalen eftersom en av ungarna stukat foten. Stukat även i spelet i första mötet mot Leif där Urban kammade 0 poäng. Även jag själv som inte är känd för att vara så snabbtänkt gjorde knackiga resultat fram till fikat.
Leif gick på som en ångvält och var i ledningen vid fikat. Även Henell & Karl hakade på och dessa tre hade fått en liten lucka till de övriga med 2-3 poängs marginal.

Men efter fikat vändes saker och ting upp och ner. Leif som spelat så säkert åkte på en nolla mot en listig Bosse Olsson. Jag själv mötte Karl som såg sin chans till topposition men efter två partier med lite tid på klockan gick jag segrande ur striden med 1,5 poäng. Henell radade upp nollor mot både Christer och Urban som gjorde att även han dalade i tabellen.
Det märktes att domaren saknades i flera partier, speciellt när reglerna skulle redas ut om små poäng som skulle kunna bli helt avgörande i den jämna ställningen.

Helt plötsligt var även jag och Urban tillbaka i segersnacket. Näst sista ronden åkte jag på en mästerlig kombination mot Erling men med en väldans tur gick det ändå vägen sedan Erlings tid gått ut innan han hunnit sätta matt.
Sista hindret var Leif i den sista ronden och 2 direkt avgörande partier. Lugnt och säkert spel avgjorde tillställningen till min fördel och den sista ÖM titeln som saknades hemma i prisskåpet var ordnad!

Avgörande i den övriga medaljfördelningen var när Henell (som vanligt enligt Karl) vann de två sista partierna mot honom och kunde få med sig en bronspeng hem. Karl hade innan mötet bra chans på både medalj som turneringsseger men hamnade istället på en snöplig fjärdeplats.
Efter särskiljning inbördes möten slutade Urban på en silverplats och Henell på en bronsplats. Någonting som innebär 2 av 3 medaljer till Ölands Schacksällskap och ännu en framgång i de Öländska mästerskapen!

Resultat:
Albin Olsson 11½
Urban Arvidsson 10
Jan Henell 10
Karl Malbert 9½
Leif Svensson 9
Christer Erlandsson 9
Ulf Rosén 6
Bo Olsson 4
Erling Fredriksson 3