21 april 2009

påskblixten 2009 1
Påskblixten 2009 del 1
Då var Påskblixten avklarad och det blev som förväntat en oförglömlig upplevelse för folket som var där. Får be om ursäkt för den sena publiciteten av resultaten men "de e som de e".
Eftersom det hände så mkt kan jag börja från början.
Deltagarna ropas in en efter en i spellokalen till stående ovantioner utav ett tiotal intresserade i publiken.

Turneringen drar igång, och alla 12 deltagarna möter varandra dubbelronder. Redan i första ronden möts två utav favoriterna, Conny Olsson och Johan Haag. De två högst rankade iaf. Och om de var en fördel att vara högrankad vet jag inte, då vi spelade med tidshandikapp. Conny får iaf med sig 1½ halv från första ronden, medans

andra starka namn som Mikael Nilsson och Ingvar Landén tar med sig full pott inför andra ronden.
Det serveras Löksoppa som förrätt när halva turneringen är avklarad, och senare kommer även vinkokt tupp med potatisgratäng upp på serveringsbordet. Maten var en delikatess (även om utseendet inte var utav de grannaste).
Björn Alling och Mikael Nilsson ligger i toppen när maten plockades fram. Björn som enligt honom överraskat sig själv så här långt. Dessutom har han mött de svåraste motståndarna, så slutet av turneringen borde gå som en dans på rosor, eller!? Han har även en till motståndare som påverkar honom, som han inte tänkt på. Och den motståndaren blir hans svåraste.