30 januari 2019

KM rond 2, rafflet på Tallis

Åter på Tallis i ur och skur eller snarare snö och slask slöts det upp laddat för spel i rond 2. Kaffet laddades och brädena gjordes iordning. En lugn inledning utan bortsättningar eller dramatik inledde kvällen.

Relativt odramatiskt även när vi tog fikapaus även om det på vissa bräden hängde hårt spel i luften. Karl öppnade som svart mot Anders och ställningen var jämn. Albin och Jan H hade även de tagit sig in i ett jämt mittspel. Jan F´s parti mot Christer hade rockerat kort mot Christers långa rockad vilket verkade ge skarpt spel. Mikael hade bytt ner i princip allt och där var det ett olikfärgat löparslutspel dvs remibetonat.

Knappt var fikat nersköljt när så Albin får en fribonde som Jan H inte kunde värja sig emot trotts egen fribonde i centrum. Albin räknade rätt och belönades med kvällens första vinst. I kvällens mest troliga remiparti rafflade det till sig en aning när Palle får en fribonde på a-linjen och då missar Mikael remifortsättningen vilket Palle tog tillvara på.

Kvar fanns Anders mot Karl och det såg jämt samt positionellt ut. Ett spel som brukar passa Anders som handen i handsken. I schack är som bekant hästen en styggelse när den får allt för fria tyglar. Anders missar gaffel och Karl tar för sig och vinner kvalitet. Elva års väntan på en seger för Kalr mot Anders var till ända när han inkasserade en etta!

Raffel mellan Jan F och Christer var något de flesta missade. Jan hade hårt tryck mot Christers kung som hade glesa bönder framför sig. Raffel för tiden blev knapp för Jan. Raffel på hög nivå när han spikar igen kistlocket och vinner med endast 7 sekunder kvar på klockan.

Rond 2
Anders-Karl..............0-1
Albin-JanH................1-0
Christer-JanF...........0-1
Mikael-Palle.............0-1