14 september 2023

Höstturneringen 2023 lets get it on!!!

 Höstturneringen 2023 startade förra veckan och vi var igång med 2 partier medans ett parti sköts upp. Kaffet sattes på och fikat dukades upp medans brädena kom på plats.

Johanna har åter ställt upp för att jaga en titel och fick möta Palle som svart. Öppningen blev som väntat oregelbundet samt oteoretiskt ganska kvickt vilket Palle drog viss fördel av. Många vägskäl i partiet och det som gav plusbonde visade sig vara den med viss fördel i det fortsatta rävspelet. Svart fick igång tornen samt damen när alla andra lätta pjäser byts bort. Vid fikat var det till synes oklart men Johanna anade oråd och förutspådde torsk. Palle hade inte riktigt samma syn och förvillade sig så pass att merbonden försvann och det bidde remi. Ja som bekant bra för båda.

Anders hade vit mot Jan i ett parti där han styrde och förställde svarts möjligheter till motspel. Alla Jans möjliga utfall hölls tillbaka och pressen såg obeveklig ut när mittspelet äntrades. Det resulterade i en vinst för Anders som därmed tar täten efter rond 1.

HT rond 1

Palle-Johanna……………………….remi
Anders-Jan…………………………….1-0
Mikael-Stefan………………uppskjutet