09 oktober 2019

Höstturneringen rond 3, svängigt med f4Höstturneringen börjar ta form och det har hittills varit en del ögonbrynshöjningar på resultatsidan. Frågan lyder om Karl ska fortsätta på sitt staket och om Anders eller Stefan ska få utdelning för sitt idoga slit på brädet. Nåväl kaffet hälldes upp i kopparna och klockorna sattes igång för rond 3.

På två bräden blev det f4 men väldigt olika spel. För Karl hamnade tidigt i klistret i partiet mot Mikael. Satt och tittade på en tidig kritisk ställning där allt hade varit bättre än att slå den framskjutna springaren på e4. Karl vred och våndades med pannan i djupa veck. Till slut blev det ändå springarbyte med katastrofala konsekvenser för en utsatt kung. Någon räddning fanns inte till slut och det blev en miniatyr samt varnande exempel på vad Mikael kan ställa till med om man bjuder in till komplikationer i öppningen. Karls staket rämnat och en etta till Mikael.

På det andra bordet där Albin gjort f4 blev det positionellt tidigt och aktivitet för vit i centrum. Stefan sökte initiativ på damflygeln samtidigt som han försökte besinna vits centruminitiativ. Partiet blev även till slut en kamp mot tidsnöd där Albin har guldmedalj i erfarenhet och redde ut det bäst vilket även gav vinst.

Palle hade åter funderat på om han inte kan mixtra med sin öppning. Full av inspiration satte han sig ner mot Janne och forcerade fram en ställning han trodde sig ha goda chanser att förvalta till en vinst. Då hittar Janne motmedel och sätter så pass många käppar i hjulet för vit att det blir en kamp för vit att nå remi. Kvällens snabbaste parti slutade till slut i en odramatisk remi vilket är bra för båda enligt säkra källor.

Christer hade vit mot Anders i ett parti som länge stod och vägde. Anders lyckas sedan efter dambyten etc att detronisera vits löpare och med tornparen kunde han sedan säkra full pott. Därmed kanhända att formsvackan är bruten och en varning bör utfärdas för de som möter Anders i fortsättningen.


HT 2019, rond 3
Karl-MikaelC…………0-1
Albin-Stefan…………..1-0
Palle-Jan………….…remi
Christer-Anders……….0-1