01 april 2022

Ölands SS skriver farmarklubbsavtal med Linköpings ASS och klubb från Tjeckoslovakien!

Det har snackats om det länge på schack-öland och nu är det klart. Ölands SS knyter två farmarklubbar till sig lagom till spurten i allsvenskan.

Först och främst är det ett avtal med Linköpings ASS som vi knyter till oss som farmarklubb. -"Utifrån sett skulle man kunna tro att det var vi som var farmarklubben", säger pressansvariga Paul Johansson i ett uttalande. -"Linköping är ju en större klubb än vi med en större ekonomi och fler spelare. Det de saknar som vi har är dock kompetens i styrelsen. Vi har därför lovat att låna ut diverse styrelsefunktionärer till Linköping mot att i gengäld få en 5-6 spelare till vårt allsvenska lag. Tydligen är det framförallt ordförandeposten som brådskar, så där kommer Henell att åka upp redan nästa vecka för att styra upp klubben."

Vad gäller klubben från Tjeckoslovakien så är det ett avtal som ger oss 3-4 stormästare till klubben varje år. En hektisk vår är klar och vi ser fram emot slutronderna i allsvenskan!

Vårturneringen 2022 avslutades

Det har vårats för schack igen och i Algutsrum har det fightats om  ära samt berömmelse. Fikat har varit värd sin beskärda del av berömmelsen. Spelet någorlunda berömt men kanske mer ryckigt än lugnt.

Sista ronden och det var redan avgjort eftersom Landén spelat remi mot Cederblad och Micke fick wo i sista ronden. Så Micke knep med beröm godkännt titteln som vårturneringsmästare och därmed klubbmästare 2022. I övrigt stod prispallen på spel.

MikaelC hade svart mot Palle och kämpade för en andraplats. Palle drog igång direkt med snabbt spel samt damflygeldominans. Vit rockerade inte men svart fann inte motspel så det förläts denna gång. Palle som startat trögt i turneringen fick flyt och fortsatt press. Slutet blev hot om genombrott, kvalitetsvinst och därpå hot om pjäsvinst. MikaelC fann ingen utväg från detta och gav upp.

Karl som kommit i form började som vit lovande mot Landén. Då strax innan kaffet, distraktion eller lös gard, tappar vit en bonde. Landén tog därefter tag i taktpinnen och fick avbyten på sina villkor. Bonde på väg mot dam understödd av löparparet blev en för hård nöt att knäcka för Karl som strax därpå gav upp.

Så till slut svängde Palle upp från botten ända mot andraplatsen och MikaelC höll sig kvar på pallen.

VT 2022 sista ronden

Palle-MikaelC...............1-0

Karl-IngvarL.................0-1

Micke-Jan......................1-0

Vi grattulerar Micke som tog förstaplatsen och vi tackar Karl som råddat ihop spel igen.