14 januari 2018

Allsvenskan rond 4

Nytt år nya möjligheter att uträtta stordåd? Nä ingen i Paif bussen trodde det utan en kamp för en hedervärd förlust...om sådana finns!
Karl var först ut att bli avpolleterad på bord två av Håkan. En miniatyr som fick sköljas med med lite blixtschack i analysrummet.
Sedan lyckades Johanna utjämna på bord 6 mot Bertram. Tyvärr lyckades hon i nästa andetag att sätta pjäs. Eksjö tog planenligt ledningen med 2-0.
Palle hade då lyckats vinna bonde till priset av förlorat löparpar. Kuse 1 stod kanon på h5 vilket strider mot sunt schackförnuft. Glenn vann sedan tillbaka bonde och bjöd remi vilket Palle tackade för...det är ju som bekant bra för båda! En halva till Öland.

Micke stod bra då motståndaren undvikit att göra c6 i kungsindiskt. Detta förvaltades med glans och vi kvitterade en fullpoängare.

Henell som hållit ihop det mesta i öppningen hamnar ohyggligt illa till i mittspelet vilket kort efter Mickes triumf grumlade vår  glädje. Nåja 3-1,5 till Eksjö är ju nästan bättre än förväntat så långt.

Daniel spelar ok och står upp bra mot Gunnar men tappar pjäser och parti till slut.

Kvar har vi Christer som är pjäs över och Albin som har motståndaren i sitt ystra grepp. Albin ännu en gång en hjälte som inte går att räkna ut även efter en sen lördagsnatt. Vinst med glans!

Christer misslyckas dock att hålla koll på sina bönder som försvann en efter en. När han sedan blir av med springare är hoppet ute för fler partipoäng!

Eksjö vann således matchen med 5,5-2,5...inte fy skam det 2018!?