19 november 2017

Allsvenskan 17/18 rond 2

Kylslaget på ikea parkeringen men väl i paifbussen värmde laget upp med kvalitativa ordvitsar. Micke riktigt längtade efter att få spela schack. Conny samt Björn vaktade kaffet tills vi kom fram.
Matchen såg ut att bli jämn då de båda lagen var jämt matchade ratingmässigt.
Tidigt såg det bra ut på bord 1 för Conny. Hans motståndare gav sedan korrekt upp när han tappade bonde. Tidig ledning för ölandslaget och Conny kunde ta påtår.
Björn hade efter en viss dragomkastning initiativ och aktivt spel. Palle besinnade sig och byggde upp initiativ mot vits kungsställning. Johanna ställde i vanlig ordning upp pjäserna för ett långt jämt parti. Karl spelade vit och aktivt men motståndaren undvek gambit. Landen utjämnade i öppningen. Albin hamnade tidigt i tankevåndor.
Micke höll det jämt på bord 2 och motståndaren ville sedan relativt tidigt ha remi vilket Micke accepterade. Vi hade fortsatt ledning och Micke tog även han en påtår...oklart om han även åt en banan.
Palle som byggde broar för ett kungsangrepp vågade inte offra och fick istället fråga Albin om han fick anta remianbudet. Detta var ok sa lagledare och vi höll i ledningen. Palle tog en banan och slappnade av.
Albin fick mer och mer huvudbry med sin kungsställning samtidigt som motståndaren hade en illasinnad häst. När det omöjligt gick att undvika matten gav så Albin upp. Nu helt jämt skägg i matchen 2-2.
Landen knöt sedan ihop remisäcken och kunde ringa in en halva och det står 2,5-2,5. Conny gjorde då ett omöjligt vacker stöt på biljardbordet. Var det en föraning att det skulle gå vägen?
Johanna lyckas i ett underläge utjämna och knipa en halva. Tack och lov fortfarande jämt 3-3 och Johanna kunde vässa på ordskämten inför hemfärden.
Björn hade nu ett smörgåsbord av alternativ till angrepp och fördel. Valde att kliniskt byta ner vunnet slutspel och motståndaren gav upp. Ledning i matchen med 4-3 och poäng säkrat.
Samtidigt på bord 5 sitter Karl och spelar ett svängigt slutspel. Kan inte förloras till nu kan det vinnas var olika kommentarer. Även vad händer nu var en av många frågetecken bland åskådarna. Just denna dag kunde vi glädjas extra då Karl låste upp slutspelet till en remi som smakade vinst hela vägen hem. Karl hann inte njuta av mer te utan bussen dundrade strax österut.

Växjö SK II-Ölands SS.....................3,5-4,5