01 april 2020

Ölands SS flyttar till Lettland!

I helgen blev det klart - Ölands SS kommer nästkommande säsong att spela i den Lettiska högstaligan i Schack.

- "Jag blev kontaktad av en gammal vän från min tid på slakteriet i Kalmar", säger Conny Olsson som först knappt trodde att det var sant.
-" Vi har inte hörts sedan jag, i slutet av 90-talet var över i Lettland för att hitta graven till min barndomsidol Arthurs Irbe." säger Conny.
Nu behövde de tydligen en uppryckning i publicitet för schacket i Lettland och de bjöd därför in den närmsta svenska klubben."I Lettland räknar man bort Gotland, som man inte tycker speciellt mycket om" fortsätter Conny.

Under andra halvan av mars har Conny och Daniel Karlsson suttit i förhandlingar med Lettiska förbundet och lösningen beskriver Daniel som fördelaktig; " Vi kommer att spela samtliga 9 lagmatcher under två veckors tid. Vi kommer att få bo på 5-stjärnigt hotell på kuststaden Jurmala med alla kostnader betalda". Den enda motprestationen förutom vårt deltagande är att Conny och Daniel varje kväll ska vara med i Lettlands motsvarighet till Sportnytt, där de kommer att kommentera spännande partier.

Huruvida vi får behålla vårt medlemskap i Sveriges Schackförbund eller ej är i dagsläget oklart. Spelveckorna är förlagda till de två sista veckorna i juli.


Bild från spellokalen i Lettland.