25 januari 2017

KM 2017, rond 1

Så var det dags att lägga förra årets bedrifter bakom oss och ta nya tag i klubbmästerskapet. Fram klev en trogen skara schackspelare fram för att slåss om den prestigefulla titeln.

Jan H fick vit emot Karl och det blev vilda tag och skarpt spel. Rockad på var sin sida utlovade direkt en hård batalj och bäst verkade det bita för vit som tidigt dubblerade tornen. Svart tvingades eller valde att byta svartlöparen mot en häst och det blev startskottet för en kanonad emot svarts kungsställning. Vits dubblerade torn vägde blytungt och när sedan damerna byttes av kom slutet snabbt för Karl. Jan ser ut att ha behållit formen från höstturneringen och tog en välförtjänt seger.

Albin mötte Anders som vit och det blev en colle-likt öppning där svart lurade i vassen med possitionellt finlir. Dock höll vit emot trotts förlust av löparparet och manövrerade försiktigt i en lurig ställning. Visst palaver blev det vid tidskontrollen men båda enades istället för remi.

Jan F hade vit emot Palle och erhöll en lovande ställning i öppningen men missar en bondeframstöt på c5 vilket gav Palle all tid han behövde för att bygga upp ett kungsangrepp. Jan försvarade energiskt men tiden tickade iväg samtidigt som svart envetet behöll initiativ samt press emot kungsställningen. När sedan avbytena haglade tätt i vits försök att desarmera svart så föll en bonde. I ett alltför ivrigt motspel i tidsnöd satte sedan Jan tråkigt nog sitt torn och gav upp.

Christer var bortrest och hans parti emot Mikael C sköts upp.

KM 2017, rond 1


Jan H-Karl.................1-0
Jan F-Palle....................0-1
Albin-Anders..............remi
Christer-Mikael........uppskjutet