24 oktober 2018

Ingen pizza på hemvägen

Det bar av mot Karlshamn på söndagen och vissa förhoppningar fanns om repris på vårt senaste besök där.
Dessa sjönk då Karlsham SS hade mönstrat upp med högt rankat lag. På pappret såg det istället ut som en klar förlust innan klockorna startats.
Det ville vi såklart ändra på och Palle gavs en bonde i öppningen som han tog tillvara på till priset av utdraget försvarsspel. Christer motade förvecklingarna i öppningen och vann bönder. Han belönades med ett övertag i det stundande slutspelet.
Johanna kom även hon ut bra som gör och tryckte ner motståndaren med bindningar samt list.
Jan H höll ihop det i öppningen och vägrade motståndaren möjligheter till gratisbönder.

Så långt såg det bra ut och vi verkade skenbart kunna skrälla. Men på bord 5 satt Albin och fick tidigt motvind i motspelet men kämpade på mot alla odds.

Micke L som bänkade sig på bord 1 tappade så plötsligt pjäs och blixtrufflade i ett desperat försök att fillura till partiet. Det tog slut relativt odramatiskt.
 Karl försökte på alla vis värja sig mot det övermäktiga motståndet men inget blev det av med det. Mikael P verkar pressad men håller det rätt tills han tappar en bonde på damflygeln och får sedan tjall i spelet.

 Resultaten ramlar så in Micke L kastar in handduken liksom Karl. Jan får remi och tyvärr misslyckas Palle härda ut med försvaret av bonde och tappar slutspelet till förlust. Albin dukar under och mörkret faller över oss.
En gnista hopp tänds när Johannas motståndare gav upp. Kortvarig strimma hopp som mer eller mindre släcktes när Christer misshandlar sitt övertag. Hawaischack följde där åskådarna kastas mellen hopp och förtvivlan. Så till slut var remin på något sätt mer förvånande än om någon vunnit.
Då spelade det ingen roll för lagets sista man Mikael P att hans parti var och förblev en förlust.

Kanske ingen större chock att vi inte vann mer förvånande var nog att det inte blev pizzastop på hemvägen.
Vi bryter ihop lagomt och laddar för nästa rond så blir det andra bullar eller kände smörgåstårta!?