23 oktober 2022

Premiär i Division 3

 Seriepremiär i Algutsrum och sju tappra äntrade lokalen. De mönstrade upp och fick lagtröjor vilket förmodade ge oss en moralisk fördel. Visade sig att det är en trend då Nybro oxå har lagtröjor. Därmed dressade och kaffet var påsatt vilket kunde sparka igång matchen.

Med en wo på våra bord tackade bi ödmjukt och ibland principfast nej till de många remianbuden.
I Palles parti var det andra erbjudandet om remi en befrielse för honom då han valt att göra flertalet diskutabelt dåliga drag och stod knähögt i skiten. Så där var det en halva bara.
På övriga bord såg det antingen jämt ut eller aningen bättre. Således oklart om vi skulle klara poäng.
Marcus spelade ryskt och likt många gånger förr hade han fått in taktiska trix. Men räknade bort sig sa Bill eller var det så att han inte räknade alls sa Bull. Det straffade sig och en förlust inkasserades.
I övrigt hade Johanna och Micke avböjt remianbud dels av princip och dels av bättre ställning.
När sedan Micke försökt hitta mer ur ställningen men inte lyckats enades det om remi och vi hade nu 1-3.
Det dröjde sedan liten stund så hade Johanna bytt ner och samtidigt bytt upp sig till vinstställning. Vi hade nu reducerat till 2-3!
När sedan Henell i ett parti som såg remiigt ut en stor del av tiden plockat till sig en poäng efter att ha spurtat till sig den så var vi ikapp! Kvar har vi Joel och Karl som båda stod stabilt utan att dominera.
Det är sedan riktigt roligt att se hur lagdebutanten Joel lyckas kombinatoriskt finurligt manövrera hem pjäsvinst och sedemera partivinst! 4-3 till oss och det är säkrad poäng. Kvar har vi Karl som spelat säkert och tryggt fram en lovande ställning. Valde hela tiden sunt före dumt och pressade på. Dock räckte ju remi för vonst så när ytterligare ett remianbud lades fram tog han det!

Ölands SS vann således mot Skärblacka Gusumalliansen med 4,5-3,5 och vi tackar våra trevliga motståndare!