26 november 2019

Hängrond 6 och det varde kaféschack

Albin och publikt schack har blivit en följetång och i måndags var det dags igen. På Espresso House i centrala Kalmar spelades rond 6 mellan Karl och Albin. Kaffet fanns att tillhandahållas av den trevliga personalen i en närmast oändlig variation. Kvällens debackel blev att livesändningen uteblev då markpersonalen somnat på bussen och hamnat vilse på industriområdet utanför centrum.


I partiet gällde vinst för Albin för att ha möjligheten att knipa förstaplatsen. Karl öppnade som vit och gick för tidigt f4. Månne ett dåligt omen då Albin blivit god vän med den manövern. Så drar det hela igång men snart hamnar vit ohyggligt illa i öppningen och svarts motspel blir förödande skarpt. Albin hade mer hot än det fanns motmedel emot så Karl gav upp.
Jan mötte Sten i lokalen på Tallis kvällen efter och äntligen spräckte Stefan sin nolla. Månne formen lurar i vassen och det visar sig då i sista ronden.


Trevligt med schack i publika sammanhang och hatten av för Albins kampanj i den riktningen. Det innebär att Albin fortsatt är en halva efter Palle och vid vinst i rond 7 kan han vinna hela klabbet. Detta under förutsättning att Palle inte tar poäng. Turneringen lever och kampen om pallplatserna bör ge en spännande sista rond.

HT 2019, rond 6
Karl-Albin.............0-1
JanF-Stefan.........0-1