20 november 2019

HT 2019 rond 6, slutet är nära

Årets höstliga turnering på Tallis närmar sig slutet och det har länge varit en jämn kamp om första platsen. Efter de senaste två ronderna har Palle ryckt åt sig initiativet och följs tätt av Albin en halv poäng bakom samt en trojka av spelare som är en poäng efter ledaren. Innebär att vinst är tvunget denna rond för de som fortfarande ska hänga på i täten. Två partier blev uppskjutna i afton nämligen mellan Albin och Karl samt den mellan Jan och Stefan.

Palle fixade först kaffe och satte sig sedan ner som vit för att möta Christer. Partiet blixtrade till inledningsvis med snabba drag. Snabbt spel men svart kom riktigt snett redan i drag 6 och två drag senare hade Palle merbönder och dominans. Tekniskt vunnet sa Bill och vinnande teknik sa Bull när Palle sedan nitade in springaren på e5. Slutet kom strax innan fikat när Palle kombinerade hem ett torn vilket fick Christer att ge upp.
Mikael bjöd upp till tonerna av gambit och "skänkte" sin g-bonde som gav dominans i centrum. Anders fick inte upp något motspel i centrum och kom inte i skydd med sin kung. Detta utnyttjade vit i jakt på skarpt spel. När sedan centrum imploderade så fanns damvinsten där för vit. Som kompensation fick dock svart löpare, torn och merbönder. Anders visade prov på styvnackat försvar och Mikael fann inte vinstvägen. Så trotts allt ändade detta skarpa parti i remi som denna gång inte var bra för någon av dem med tanke på chanserna att komma etta i turneringen.


HT 2019, rond 6
JanF-Stefan...………...uppskjutet
Karl-Albin...………….uppskjutet
Palle-Christer...………...1-0
MikaelC-Anders...……..remi