23 november 2011

Fracken Svensson

Han följer med ut ikväll.

Nyförvärv?

Mötet

Från mötet igår kan jag rapportera några saker som beslutades.
Eftersom Kastlösa dragit sig ur, blir det inget Lag-ÖM i år. Det finns nämligen nu bara 3 klubbar kvar på Öland. Egby BK, Sandby/Gårdby och Persnäs. Ett väldigt tråkigt beslut eftersom Lag-ÖM spelats sedan 1953 (kan hända det blir ett längre inlägg om historian).


Ljuset i tunneln i den s.k klubbdöden återfinns dock i Sandby/Gårdby. Bra uppslutning på deras måndagsträningar och stort visat intresse av flera i deras närområde för schack. Detta har blossat upp idéer om att starta ett eget lag i den allsvenska distriktsserien!
Då knappt någon utav medlemmarna i Sandby/Gårdby ingår/inte vill ingå i Ölandslaget, kan det bli en bra lösning för att fortsätta hålla uppe intresset och överlevnaden av schack på Öland. Detta blir isåfall till nästa säsong.


Individuella ÖM som förra året blev en riktig FLOPP kommer att se lite annorlunda ut till årets upplaga.
Den kommer spelas som Cup-form, där direktutslagning gäller. Dessutom har speldagarna ändrats till söndagar istället för fredagar. Datumen som gäller är följande; 22/1, 12/2, 5/3, och 19/3.
Anmälan görs till Ingvar Svensson tel. 0485-26348 senast den 18 december!


Blixt ÖM spelas den 27/1 och Snabbschacks ÖM den 19/3.


För det fina bidraget som kom från "ovan där", ska nya digitalklockor köpas in. En bra investering då de gamla inte fungerar som de ska.
.

Medlmesavgifterna måste skärpas, speciellt från Egby BKs sida, som slarvat med detta och dessutom inte betalat klubbavgiften!

En kalender och rankinglista kommer inom kort publiceras!