19 mars 2012

Gick åt fanders.

Hej!
Näe det gick inte så bra tillslut ändå. Men praktiskt taget förlorade vi chanserna redan efter förra ronden mot Växjö. Nu slipper vi spekulera om hurvida laget kommer bli fulltagligt till bortamatcherna.

Men för den nyfikne kan jag berätta att vi förlorade sista matchen mot Ronneby med 3-5.
Var inte kvar hela tiden ut men tror det blev så att jag förlorade 3 poäng mot Ronneby. Inte rankingpoäng utan partipoäng, och ändå vann jag mitt egna parti. Så här gick det till:

De flesta studenter är festfolk, och en nyinflyttad-i-stan-klasskompis hade inflyttningsfest. Även en nära vän var på besök ifrån stockholm, så det skulle bli en storslagen kväll! Många ifrån klassen gästade den nya studentlyan med presenter och annat som hör till.
Senare på kvällen lockade barerna nere på stan och allt var frid och fröjd.
Men på hemvägen hittar jag inte min nyckel till lägenheten och drabbas nästan av panik! Så enda lösningen blev en lång promenad till en klasskompis i fukabo där jag tillbringade natten. Bussen till färjestaden skulle avgå 09:20 från stationen så på morgonen var det skönt att jag var i god tid till busshållplatsen. Jag satt nämligen och väntade utmed vägen vid kalmar- nyckel där alla bussar mot Öland går förbi. Min kompis skulle till borgholm så han hoppade på en annan buss kl 09:10 från samma hållplats (vilken jag också tagit om den stannat vid täffpunkten). Min buss skulle ändå komma snart... eller?
När jag insåg att stadsbussarna inte körde den vägen jag trodde utan runt hansa-city, kände jag kalla kårar längs ryggraden. Nästa buss gick 10:20, så efter ett kort samtal med Christer sa jag att jag hinner innan den där timmenhar gått man är tvungen att infinna sig i spellokalen. Jag sprang ner till stationen och kom med bussen!
Bussen var framme i Färjestaden 10:43. Med kvicka löpsteg kom jag fram till lokalen med 10 minuter till godo! Dessutom sitter jag på sista bordet eftersom Ronneby lämnat W.O på de två sista.
När jag ska sätta mig och börja spela stannar Ronnebys lagledare sitt partis klocka och en granskning av reglerna inleds. Vad ingen av oss andra visste var att nya regler tillkommit där det inte längre handlade om en timmas deadline vid sen ankomst utan en halvtimma!
Tur för Växjö att ingen visste det när vi mötte dom då en utav deras spelare kom senare än en halvtimma den gången också... Jag är inte bitter, eller jo visst fan blir man det!
Så då var det bara att vända i dörren och åka hem, men skuldkänslor till den äldre mannen från Ronneby som åkt så långt fick mig att ändra mig vid konstgräsplan och vi spelade ändå, fast på skoj då.
Partiet vann jag men i verkligheten förlorade jag 3 partipoäng då de andra borden under mig gick förlorade och dessutom blir jag avstängd nästa match! Vilken underbar dag! ;)

Som tur var (eller hur man ska uttrycka sig) vann ändå Hultsfred sin match så Ronneby-matchen blev i slutändan helt betydelselös.
Övriga partier vet jag inte, förutom att Henell spelade remi på 5:e bordet.