26 september 2018

Höstturneringen 2018, rond 1

Micke och Johanna hade tjuvstartat turneringen med en remi. Övriga kombatanter intog Tallhöjden för att kämpa om ära samt betänkande.
Karl hade vitt mot Anders i ett någorlunda obalanserad gambit. Fanns det kompensation i pjäsutveckling samt angrepp, var frågan som hängde i luften. Svaret uteblev på sätt å vis när Anders bjöd remi och Karl accepterade.
Palle öppnade lungt och det blev snabbt utjämnat av Albin. Efter en snabb batalj om d4 samt d5 gavs Albin g2 mot att Palle tog för sig på h7. Ett finurligt kort mellanspel när det såg bättre å bättre ut för Palle följde. Tålamod och rockad saknades denna gång och Albin drog nytta av båda bristerna till en klar vinst.
De båda Jan hade fått upp en intressant ställning där vi som tittade på förväntade oss en hård lång kamp. Jan F såg då en hägring och gick snett vilket Henell obönhörligt tog tillvara på och vann partiet.
Mikael C mötte Christer och erbjöd en bonde mot friare tyglar på bordet. Christer tackade i god ordning för bonden. Nu var den av det giftiga slaget och de fria tyglarna löpte till slut amok bland Christers pjäser och gav därpå en klar vinst för Mikael C.

Ställning etc klicka er från någonstans till höger.