29 oktober 2023

HT 2023 rond 6

 Kvällen blev delvis räddad när Mikael inte glömde gofikat och vi andades ut. Stärkande kaffe bryggdes och kombatanterna gjorde sig redo.

Johanna hade vit mot Palle och det utvecklades till kamp på kungsflygeln där Palle for fram med sina bönder. Innan fikat såg det ut som ett luftslott och vit verkade fredad.

Stefan som är i toppform pressade fram en jämn ställning mot Mikael och det verkade bana vägen för ett långt parti. Innan fikat fortfarande jämt skägg.

Jan hade vit och klev på aggresivt mot Anders låga men solida formation. Framskjutna bönder och spännt läge inför kommande slagväxling innan fikat.

Efter bullfika så gick Johanna in i en serie komplikationer när hon undvek göra h4. Fanns ändå chans att ta löpare torn mot dam och hamna i ett spännande slutspel. Detta undveks och med två torn mot två torn och merlöpare för Palle blev det torsk.

Mikael och Stefan tog kort efter detta parti ut remi i en jämn ställning. Kvar fanns ett otroligt jämnt parti mellan Anders och Jan. Med lite tid kvar på klockan gick så Jan in i en mattfälla och Anders nöp en full poäng.

HT rond 6

Johanna-Palle.......................0-1

Stefan-Mikael......................remi

Jan-Anders.............................0-1