08 december 2017

HT 2017 rond 6 och 7


Höstturneringen närmar sig slutet och det ser ut som en öppen historia förutom att 1:a platsen lär landa hos Anders. Jan H är på semester och har en del ospelade partier. Palle fick med sig en wo mot Benny och seglar upp i tabellen. Albin likaså är en kandidat för en placering längre upp. Så platserna 2-4 är en öppen historia innan denna rond.

Lämpligt nog spelade just Albin och Palle denna tisdag. Palle som svart mot Christer (rond 7)och Albin som svart mot Jan F (rond 6).

Rörigt? Egentligen inte alls, men Albin fick till en rörig samt likaså rörlig ställning. Dock var det Jan F som hittade utrymme för sitt ena torn och knep en bonde. Uppförsbacke för Albin som sedan spelade som ett arsle och förlorade rättvist.

Palle fick all tid han behövde för att bygga upp ett kungsangrepp mot Christers kortrockerade kung. De som såg partiet i Växjö samt tyckte Palle skulle offra missade nu detta parti som var likartat. Kunde tagit e4 bonden men offrar löparen och väver mattnät. Christer får slänga in material för att rädda kungen och med tre lätta pjäser mot Palles dam samt löpare…nä då räcker det inte!

 

Hängrond 6
JanF-Albin………1-0

 

Rond 7
Christer-Palle…….0-1