30 mars 2023

KM rond 4

 Mikael hade fika ansvar och förväntningarna var höga. Det blev spel trots kärvande dörr och oväder. Så på med kaffet för att brassa igång partierna.

Mikael hade vit mot Janne och fick tampas med Grünfeld vilket såg lovande ut efter halvtimmens spel.
Stefan hade taktpinnen i sitt vitparti mot Palle och gav litet eller snarare inget att naffsa efter för svart. Vid fikat såg det ut som fördel vit i båda partierna.

Jodå gokaka med vispgrädde var mättande gott. Vilket mer än infriade de höga förväntningarna.

Åter på brädena malde Stefan ner det hela till ett remibetonat slutspel. Mikael i sin tur slet med tid och motståndaren Janne spelade för allt vad tygen höll.
Antiklimax blev det för Stefan som satte springaren offside samt gav upp när Palle redan bara väntade på att ta fram remierbjudandet.  Hatten av för Stefan som höjt sitt spel avsevärt och får anses som en farlig kombatant.
I kvällens längsta parti mellan Mikael och Jan blev det remi i olikfärgat löparslutspel.

Rond 4
Stefan-Palle............0-1
Mikael-Jan.............remi

KM rond 3

 Tredje ronden i årets dubbelrondiga klubbmästerskap spelades förra veckan och förväntningar fanns. Fikat var på plats och kaffet gjordes iordning så med gott mod satte kombatanterna sig ned.

Palle hade vit mot Mikael i ett snöpligt kort parti. Mikael bjöd en gentlemannaremi när Palle tafflade till det för sig. Istället spelae de båda intensiva blixtpartier.

Mellan Anders och Janne såg det ut som om Janne spännt bågen för ett furiöst angrepp. Anders svarta pjäser försvarade med alla medel. Kort efter fokat bjöd sedan Anders remi och Janne tackade ja.

Rond 3

Palle-Mikael...............remi

Jan-Anders.................remi