08 maj 2022

Allsvenska näst sista ronden

 Ölands SS går in i slutstriden av årets allsvenska serie. Vi är laddade men krutet räckte dock inte till fullt lag denna rond heller. Dock så förgås ju inte ont krut så lätt och därmed mönstrade vi tidernas jämnaste lag på de främsta borden.

Albin tog tätposition på bord 1 och blev understödd av Palle på bord 2. Med god kaliber satte sig sedan Henell på bord 3 och Karl tog rygg med sniperposition på bord 4. I eftertruppen ställde sedan veterangardet upp med Christer på bord 5 och som tryggt ankare placerade sig Ingvar på bord 6. Krutbrist gjorde som sagt att två positioner lämnades tomma.

Albin spelade någorlunda snabbt mot snabbspelande motståndare och förlorade kvalitet samt snart nog partiet. I sin bråttomhet glömde han äta upp mackan och vetebrödet.
Christer hann åtminstone med fikat innan han fick vifta med vit flagg. Så därmed hopplöst underläge med 4 nollor.

Resten av oss kämpade på och det såg väl inte omöjligt ut. Palle fann komplikationer och minerade ställningen vilket osade remikrut. Karl komplicerade mittspelet och fann kompensation. Henell låste allt och spelade blixtsnabbt. Ingvar hade bonde över och fick bjuda remi vilket motståndaren tackade nej till.

Tyvärr klickade det för Palle och med pjäsförlust. Ja så gav han upp några drag senare. Då gladde Karl och vann efter oprecist spel av motståndaren. Henell hade remin som i en ask men släppte in ett torn och så var det slut. Dagens ankare Ingvar gjorde ingen besviken , förutom då motståndaren som nog ångrade bittert att han tackade nej till remi, när han hade ett oförsvart matthot. Motståndaren gav då upp! 2 partipoäng blev det åtminstone!

En omgång kvar och då har vi chansen igen att samla manskap för kamp mot EksjöII. Väl mött då kamrater!