03 december 2017

Se och gråt eller ljug å säg förlåt


Allsvenskan rond 3- eller undret på Tallis

Rond 3 i allsvenskan innebar att halva laget från förra ronden bänkades.  Att sedan halva laget laddat upp i Egby på 40 årsfest kan vara värt att notera. Turligt nog hade Värnamo tvingats ändra en hel del för att få ihop fullt lag. Trotts allt lyckades inte detta och Linus fick wo på bord 8.

Ledning 1-0 i matchen och en tärd Palle fick då en behaglig resa på bord 5. Vann tidigt bonde och när så motståndaren oprovocerat offrade löparen blev det en enkel biljett till vinst för Palle.
Karl stod bra, Albin stod på förlust, Landen hade trubbel mot löparparet, Ingvar S hade en junior att kämpa mot, Christer även han en junior, Micke P fick spel och förvecklingsschack i sitt parti. En jämn historia på gång?

Nääää inte alls visade det sig! Ganska snart fick MickeP remi och Karl vann. När sedan Ingvar S motståndare satte bort ett torn vann även han. Ja matchen avgjord efter dryga timmen spel, det står 4,5-0,5 och segern smakar inte fågel.

Att Landen inte hade dagen och förlorade är lätt att förlåta i det läget. Kvar har vi istället Albin som sett ut att stå på förlust redan efter drag 8. Christer står på vinst i mittspelet men misshandlar ställningen brutalt och det ser ut som stenremi vilket det slutligen blir. Det verkliga undret på Tallis står istället Albin för.

Kvalitet under men häst torn mot två torn visade vara en för svår nöt att knäcka för motståndaren. Albin klarar tidsnöd en samt hittar en fin vinstkombination. Byter torn och offrar häst då bonden går till dam.

"Hur är det möjligt"...spelar i mitt huvud när jag ikväll summerar dagen!

Ölands SS - VÄRNAMO SS..............6-2