10 april 2022

Hjältarna från nord

Svårt var det att få ihop lag till helgens match mot Ronneby. Med dagar hade dock 8 spelare tackat ja till spel, sedan bland annat Daniel Karlsson, uppifrån Delsbo, farit hem på släktfest till ön och lovat kliva upp dagen efter mot försäkran om att få åka från Hörslösa. I övrigt ställde Christer och Ingvar S upp i vanlig ordning, så laget såg lovande ut.

På fredagen kom det dock besked från Landén om att han fått covid och inte kunde vara med. Den ende reserven som hittills inte blivit tillfrågad om deltagande blev det, men meddelade att han "inte hade lust" att spela.

Med 1,5 timme kvar till matchstart testade så undertecknad positivt för covid vilket medförde att även Johanna fick stanna hemma. Plötsligt och mindre lustigt hade de tre spelare som var tänkta att spela på bord 1-3 fått förhinder och dessutom kom det inte in några reserver.

Henell ställde upp på en lagledar-comeback och hjältarna från nord fyllde på laget så att det åtminstone blev fem spelare till start.

Albin firade den plötsligt uppkomna platsen på förstabord med att vinna som svart i 21 drag fram till 1-4. På övriga bräden tog dock ranking och livserfarenhet ut sin rätt och matchen slutade till slut 1-7. Starkt av de spelare som ställde upp ändå!

Öland - Ronneby 1-7
Albin - Bengt Eriksson, 2070 1-0
Henell - Mikael Jönsson, 2030 0-1
Christer - Bengt Svensson, 1779 0-1
Ingvar S - Natik Ahmedhanov, 1770 0-1
Daniel - Wilmer Eriksson 0-1
w.o - Bengt-Åke Karlsson, 1711 0-1
w.o - Hannes Svensson, 1376 0-1
w.o - Safet Zuko 0-1