30 juni 2009

En motståndare med förflutet


Mikael fick idag den stora äran att möta höjdhoppslegenden Mats Kollbrink i den fjärde ronden i SM veckan. Kollbrink tog JEM guld i höjd 1989 på imponerande 2.26, men råkade ut för en skada som förstörde hans karriär. Nu spelar han istället schack och har en ranking på 1730. Kollbrink har även skrivit en bok om höjdhopp. Partiet idag slutade med Öländsk seger och Mats hade nog större talang för höjd än för schack.


Camp Öland


Husvagnen är färdigklädd efter hårt trälarbete med tuschpennor och tejp.
Dagens resultat: 3-0 till Öland.

Florange


Turistfälla


När vi var ute och körde planlöst i samhället råkade vi av en slump stöta på en av byggdens stora turistattraktioner, någon form av sten som det var skyltat till, kanske mest för att de inte orkat frakta bort den vid byggandet av de omgivande hyreshusen. Likväl, en så stor friliggande sten ser man inte ofta och näst Thor Modéen är alltså denna sten som har flest besökare inom den Kungsörska turistnäringen.

Morgonen efter dagen före


Så var det morgon mitt i SM. Igår hade vi trevligt besök av Bräkne-Hoby grabbarna och Assisisisisis från Sollentuna. Detta resulterade i en sen kväll med mycket blixt, en del hån, en del 30 sekunders preppar och en back öl och en liter sprit mindre.. Idag är dagen vi ska ta en trea till Öland! Vi har en liten tävling med Bräkne, och hittils står det 4,5-0,75 till Öland, får se om de tänker ens försöka ta upp kampen. Annars är det soligt som vanligt, känns faktiskt lite svalare idag och 3 timmar drygt till starten av dagens rond.