04 december 2016

Allsvenskan rond 3 eller när Micke P vägrade gratis pizza!

I minusgrader styrde Paif-bussen söderut denna morgon och humöret var på uppåtgående.
Palle som scoutat motståndarna hade en plan åt Micke P men fick förslaget att själv stå för spelet på bord tre.
På plats såg vi att det skulle bli tufft att möte Karlshamns SS då de hade ett klart ratingövertag på bord 1-3 men jämnare på bord 4-7 och sedan tufft på bord 8 för lagets extrainkallade förstärkning Daniel.
Ingvar började friskt och fick upp ställningen men med kungen orockerad samt valet av lång rockad så blev det kokta fläsket stekt snabbare än man hinner säga bruna bönor. Det blev en tidig nolla i matchen. På bord fyra satt Micke P och höll ihop det ok trotts motståndarens löparpar. Lagledaren ville inte tillåta remi men när spelet gick i lä var remi ändå ett faktum och vi hade en halv poäng.
Då såg det desto dystrare ut på bord 1 där Micke L mystiskt hade tappat greppet om bönderna i öppningen. Med en fokuserad motståndare som sedan bytte ner till tornlöparslutspel var det inte långt kvar innan partiet ändade i torsk. Karlshamn hade en stabil ledning på pappret med 2,5-0,5.

Daniel spjärnade emot bra och spelet var i gott slag från de senaste tre årens mr 100 %. Dock är det känt att ont krut inte förgås vilket veteranen Ingvar J bevisade och vann partiet.
Men glädjande nog var Karls spel denna dag en inspiration för de som vill ha gambit på sin meny. Inte bara initiativ utan en fullständig dominans efter 4-5 drag in i partiet. Ett gnistrande anfall med dubblerade torn och pjäsvinst avslutades i en mattväv som motståndaren inte kunde slingra sig ur. Matchen stod nu 3,5-1,5 till Karlshamns fördel.
 Micke L kände ingen anledning till oro vilket sedan Albin kunde bekräfta när han dök in i motståndarens ställning likt en glidtacklande mittback och rullade upp allt hopp för motståndaren om poäng.

Matchen jämnades ut och kvar satt Johanna som sakta men säkert förvaltade sin bondeövervikt på damflygeln när tornlöparslutspelet gick in i ett avgörande skede. Torn byttes mot dam och med löpare dam med fritt spelrum mot kung löpare så kunde en snygg mattkombination skådas från Johannas sida.
Vi har jämt läge i matchen nu med 3,5-3,5 och kvar sitter skägget Palle som fått in preppen han tänkt skänka till Micke P. Motståndaren försöker kontra mot Palles tidigt långrockerade kungsställning men i förvecklingsschack som uppstår stod Palle på topp och presterade årets bästa parti. I ett tornslutspel bör ju mer bonde betyda vinst och Palles spel var stundtals briljant samt exakt. Mikhall försökte febrilt hitta remi spel men blev utmanövrerad och därmed kunde Palle kröna dagen med seger i parti samt match!

Resan till Karlshamn kommer att bli ihågkommen som en glädjens dag för Ölands SS men att Micke P sedan nekar gratis pizza i Listerby är däremot något vi andra hade svårt att komma över!


Karlshamns SS-Ölands SS..................................3,5-4,5


Anders S-Micke L........................1-0
Anders S-Ingvar L........................1-0
Mikhall D-Palle.............................0-1
Natik A-Micke P..........................remi
Mats J-Johanna..............................0-1
Anders P Arnelind-Albin...............0-1
Jörgen P-Karl.................................0-1
Ingvar J-Daniel..............................1-0