02 februari 2016

Lottning rond 2 KM

Michael Cederblad - Anders Larsson
Mikael Lundström - Paul Johansson ½-½
Benny Rosenqvist - Christer Erlandsson
Karl Malbert - Albin Olsson
Jan Feldreich frirond.

Chockstryk mot Rödeby SK

På söndagen var det dags för match mot serieledande Rödeby SK. Philip comebackade i laget och humöret var på topp innan matchen. Visserligen var våra motståndare högre rankade än oss, men matchen började bra och det såg fint ut på många håll. Landén pressade sin motståndare i öppningen och stod eventuellt fortfarande lite bättre när remin slöts. Henell stod för en bra försvarsinsats på sitt bräde och lyckades till slut även halv bärga en halvpoäng. PÅ de två första borden visade det sig dock bli för svårt för mig själv och Philip och vi fick inkassera två förluster. Sålunda underläge med två poäng halvvägs.

Det såg dock mycket bra ut på de bord som var kvar. Johanna ledde med bonde, Micke P verkade ha vinst och Karl stod på krossvinst redan efter 5 drag. Palle lyckades också neutralisera motståndarens angrepp till det simpla priset av en kvalle och hade nog ställningsmässig komp på bräset, skulle vi rent av vinna?

Tyvärr hittade inte Johanna riktigt rätt utan partiet slutade remi. Nåväl ett oavgjort resultat mot serieledaren är inte så pjåkigt tänkte lagkaptenen och gick för att analysera ett parti i angränsande lokal. När lagkaptenen gick tillbaka till spellokalen noterade han att Karl M åkte iväg i sin bil. Hade motståndaren äntligen gett upp?

Väl inne i spellokalen möttes jag dock av kaos. Karl hade bjudit remi i krosställning och åkt hem till barnkalas! Kanske faktiskt ett ögonblick som kan ha avgjort hela serien! En förtvivlad Palle tittade nu på sin snyggt ihopsnickrade remiställning och insåg att han var tvungen att spela på vinst. Micke P var inne på att båda bara borde bjuda remi och åka hem.

Palle jobbade på för att skapa chanser men i sitt besvikna morfintöcken hittade han inte riktigt rufflet utan fick snart ge sig och ta ut en dragupprepning. Kvar satt en allt annat en lugn Micke P, som visserligen stod på vinst, men i sin upprördhet misshandlade ställningen så pass att motståndaren till slut fick till en blockad som inte gick att ta sig igenom.

När matchen var färdig flög som vanligt, på ett närmast magiskt sätt, möblerna och pjäserna tillbaka på sina platser och i sina lådor och disken diskade sig själv!

En dramatisk och chockerande match var till enda!

Resultat:

Micke L - Magnus Wahlbom, 2241 0-1
Philip A - Håkan Greiff, 2231 0-1
Micke P - Bengt Eriksson, 2076 ½-½
Ingvar L - Sten Bernardsson, 1975 ½-½
Jan H - Örjan Svensson, 1981 ½-½
Johanna L - Ulf Lundgren, 1924 ½-½
Paul - Hans Dahlqvist, 1600 ½-½
Karl - Rolf Karlsson, 1629 ½-½