26 februari 2018

Stryk mot Karlshamnarna...

Vi fick tillbaka för ede marginaler vi haft med oss tidigare under säsongen och förlorade med minsta möjliga marginal när vi mötte Karlshamns elitsatsande lag på söndagen.

Det började inte så väldigt bra, Henell förlorade efter att ha hamnat i en ställning där damflygelbönderna försvann. En stund senare förlorade Johanna, efter att åldermannen Jiretorn släppt loss i en ordentlig attack. Underläge med 0-2 nästan direkt alltså. Matchen fortsatte med att Christer blev tvungen att ta ut remischackar för att överleva och med fem partier låg vi fortfarande under med två poäng. Palle ( som verkar vara i någonslags toppform i år i laget ) hade full kontroll som svart mot en högre rankad motståndare och avgjorde med rättframt och starkt spel. Palle har verkligen fått sitt internationella genombrott den här säsongen. Vad månde bliva? 1,5-2,5

En liten gnutta ljus alltså i mörkret. Tyvärr missade Micke P lite grann i sin spelöppning ( Caro - Kann ) och motståndaren fick fantastiskt spel. Det mynnade ut i bondevinst och ett vunnet slutspel. Underläge 1,5 - 3,5

Kvar satt jag själv och Ingvar L med vunna ställningar. Vi är båda kända för att ta remi i dylika lägen men fast Ingvar försökte genom att bjuda remi, så lyckades vi båda vinna våra partier. I mitt eget fall bara för att motståndaren inte var i balands socialt ( enligt nämnda motståndare )och efter pinsamt spel från densamme, ( också enligt motståndaren. ) Motståndaren berättade också att han hade haft liknande otur genom att vara sjuk vid sin förra förlust. Får hoppas att livet blir lättare i fortsättningen. Jämnt och spännande 3,5-3,5.

I sista partiet satt Albin kvar...

Han vann tidigt en kvalitet i ett fantastiskt angrepp i början. Tyvärr missade han troligen en bättre fortsättning, med en snabb vinst och tillät svart att få in en gigant till springare på e5. För att överhuvudtaget kunna spela vidare på vinst ( som behövdes i detta läge av matchen ) så var han tvungen att offra tillbaka kvalitet. I det efterföljande tornslutspelet misshandlade dock Albin sin ställning svårt och till slut gick det inte att rädda remin.

Matchen avslutades också på ett lustigt vis, då förstabordsspelaren i motståndarlaget, en spelare som varit väldigt noga med att hyscha samtalande i lokalen tidigare, högljutt bokade bord "om en kvart" på en närliggande restaurang i telefon. Detta när de båda spelarna alltså fortfarande spelade med två minuter kvar på klockorna. Ett allt igenom sympatiskt agerande denna eftermiddag på min ära!

Resultat:

Ölands SS - Karlshamns SK 3,5-4,5

1. Mikael L - Anders Svensson 2229 1-0
2. Ingvar L - Anders Svensson 2101 1-0
3. Mikael P - Mats Johansson 1915 0-1
4. Jan H - Natik Ahmedhanov 1833 0-1
5. Palle - Krister Johansson 1812 1-0
6. Albin - Anders Petersson Arenlind 0-1
7. Johanna - Ingvar Jiretorn 0-1
8. Christer - Karl Nilsson ½-½

Mitt parti: