01 mars 2020

Allsvenskan rond 6, ingen gratispizza

Sju tappra hjältar bordade hyrbussen och begav sig söderut. Färden mot Kristanstad och kamp om stabil mark i tabellen. Karl hade infiltrerat fiendterrängen och gav oss riktmärke för spellokalens placering. Blåflodhäst rutschkana utanför entren närmare bestämt. På plats i tid och vårat motstånd var av god kaliber.

Relativt tidigt angav lagledaren Mikael tonen i matchen med en stabil remi efter 25 minuter. Det av honom tid att njuta av lagets spel.
Karl hade vit och spelade upp en lovande öppning. Johanna likaså hade en trevlig positionell terrängfördel. Henell verkade även han hänga i ok. Ingvar befann sig något i gungning och fick täppa till i försvaret. Christer kom inte ut med pjäserna men det fanns tid ändå att öppna upp ställningen. Palle hade vit och öppningen sjöng falskt med oroväckande tendenser. Landén fick ut pjäserna och det såg intressant och öppet ut.

Karl spelade ut sin motståndare i mittspelet. Efter att svart sedan rockerat långt ja då släppte Karl lös hela sitt register. Motståndaren fann inte motmedel och till slut hägrade matten vilket fick denne att ge upp. Vi har 1,5-0,5 ledning i matchen.

Henell håller ihop mittspelet, byter ner och remin välkomnas av oss. Därmed 2-1 ledning.

Tyvärr utvecklade Palles öppning i hotande pjäsförlust men han rufflar sig lös och lyckas vinna ett torn. Fiffigt samt filurigt byter han dam samt löpare. Med två torn och två springare mot torn samt löpare och springare trodde han det var lätt att matta. Dubblade tornen men missar matt i 3 drag. Resten av partiet så håller lagledaren på att bli tokig på spelet från Palle. Han kan knappt stå ut att se eländet. Vinsten kom efter oändligt för många drag med två springare mot löpare i slutspelet. Nå 3-1 är ju ledning i matchen.
Christer kom aldrig ut med sina pjäser och blir bestraffad efter noter. Plötsligt 3-2!
Ingvar tappar även han material i ett svårspelat mittspel där pjäserna inte var optimalt aktiva. Kort efter ytterligare tappade bönder gav han upp. Utjämnat 3-3 tyvärr!

I Johannas parti manövrerar hon fram effektivt och utnyttjar att motståndarens kung står kvar i centrum. In med torn i fienodeterräng. In med damschacken och in med matten. Därmed har matchpoäng säkrad med 4-3 vilket även säkrar fortsatt kontrakt i division 2.
Kvar är Landén som har gett kvalitet men vunnit fribonde på damflygeln och extrabönder på kungsflygeln. Ser länge vunnet ut men remi är ju som bekannt bra för båda. I detta fall bra för matchvinst oxå med 4,5-3,5.

Pizza på hemvägen och oändligt varierande hån på Palle som förtjänade det efter dagens parti. Inget erbjudande om gratispizza denna gång tyvärr!