02 december 2021

Snabb KM 2021

 Trotts snöstorm dristade 6 tappra att bege sig till Algutsrum för schackliga bravadet i årets Snabb KM. På plats var nyblivne ÖM mästaren i snabbschack Ingvar. Motståndet för kvällen var av god kaliber med Karl, Christer, MikaelC, Stefan och Palle. Fikat fixades av Mikael och höll hög kvalitet.

Chockartat föll ölandsmästaren i första ronden på tid mot Mikael. Det blev uppförsbacke direkt. Sedan häntade sig Ingvar något men ytterligare en förlust mot Karl satte grus i segermaskinen. Det blev en godkänd insats till trotts med pallplats nr3!

Palle stretade emot och blev kvällens remikung men någon pallplats blev det icke då han gick hårt för vinst i sista ronden mot Ingvar vilket ändade i förlust.

Stefan och Christer fick hårt motstånd på halsen men kämpade väl. Stefan stod upp bra och hade vinstvittring ett flertal gånger men tiden satte P för poäng. 

Mikael lyckades bemästra Ingvar samt reda ut Palles attacker till remi och förlorade bara ett parti. Det smakade till slut silver!

Kvällens förlustnolla stod Karl för och trotts lite seg start mot Palle med en remi så bar staketet han sedan byggde till seger. Därmed efterlängtad samt välförtjänt klubbmästerskapstittel i snabbschack.

Snabb KM 2021

1. Karl........... 4,5 p

2. MikaelC....3,5 p

3. Ingvar.........3 p