11 februari 2015

Kvartsfinaler i ÖM

Kvartsfinalerna i ÖM spelades på måndagen och resultatet blev följande:

Mikael N - Fredrik S 1-0
Jan H - Urban ½-½ ( Urban vidare som svart )
Albin - Ulf 1-0
Christer E - Leif 0-1

Semifinaler spelas 23/2 enligt följande:

Mikael - Urban
Albin - Leif

KM rond 2

Full rond igen! Full fart satte Micke N mot Anders som vit och försökte sig att punktera svarts försvar. Visade sig övermäktigt och när anfallet rann ut blev guldet sand. Anders tog ännu en etta och bygger staket.
Johanna mötte Mikael C och båda har visat form den senaste tiden. Johanna som svart kunde förtjänstfullt kontra hem en etta när Mikael i ett par drag var oaktsam.
Janne som söker flyt men inte riktigt fått till det lyckades få upp en atomiskt obalanserad ställning som vit mot Christer L. Både tid och noggrannhet krävdes för att sedan vinna ett slutspel med torn mot häst. Denna rond fanns det tillräckligt för Jan av allt och förra rondens snöpliga nolla kanske bleknade något?
Palle fick spela vit mot ChristerE och efter en trevande öppning byttes det friskt i mittspelet.Vit fick en liiiten fördel med löparparet men största fördelen var nog att Christer tänkte bort tid. I pjäsoffret där planen var en stark fribonde för Christer blev det intet och Palle tappade inte huvudet utan kunde ta hem en etta.
Benny behövde bara ett långparti för att hitta vinnarformlen. Mot Albin var det en bonde mer är alltid en bonde mer knepet som bar frukt. Albin överansträngd sig sedan i jakt på motspel vilket ofta som bekant underlättar för motståndaren.

Remifritt rond resultat, KM Rond 2

Mikael N- Anders...............0-1
Mikael C - Johanna...........0-1
Jan - Christer L..................1-0
Palle - ChristerE.................1-0
Albin - Benny......................0-1

Lottning rond 3:

Johanna - Anders
Mikael N - Mikael C
Benny - Palle
Albin - Jan F
Christer L - Christer E

Sweat!