10 oktober 2018

Höstturneringen och tredje rond

Tallis igen och tempen i lokalen var stekhet nära på olidligt varmt. Tröja av och svettband på för nu var alla på plats!

Karl hade vit mot Johanna och undvek rockad för att genast sätta press. Såg aggresivt ut men Johanna jobbade frenetiskt för motspel på damflygeln. Synnerligen obalanserad ställning när Karl räddade en halva med remischackar.

Jan H som svart mot Anders såg långt ifrån hopplöst ut när jag blickade över dit. Dock undvek Anders komplikationer och vann till slut.

Mikael C mötte Albin som svart och där försökte Albin filura med avbyten och kvalitetsoffer. Fruktlöst försök denna gång och full pott för Mikael C.

Jan F som vit mot Micke L såg heller inte omöjligt men så kan det skenbart vara mot Micke! I nästa stund ryker det material och det tar fort slut. Nu höll Janne stången till halvlek men sen avgjorde Micke.

Kvällens längsta parti stod Palle och Christer för. Redan i öppningen vann Palle som vit en fördel. Tempo och tryck men i mittspelet som följde höll Christer nära på utjämna. I ivern att ta bonde släppte han garden och Palle mattade.