10 mars 2019

Allsvenskan rond 6 mot Växjö SK II

Ölands SS krigar vidare i Div II i svag motvind, dimma och lätt snöfall. I bästa av världar kan vi andas ut och klara kontraktet på egen hand. När vi såg Växjö SK laguppställning skruvade flertalet av oss ner förväntningarna. Dock hejar vi extra på Nybro, vid poäng mot Oskarshamn å vi klarar oss.
Dagens batalj var snarare skuggboxning. Vi hamnade på hälarna ganska snabbt. 
Undantaget var Albin på bord 3 som relativt komfortabelt sluggade fram sig till en etta.

Micke som varit oberörd trotts ordvitsarna på ditfärden höll jämna steg. Vilket resulterade i remi. Ledning med 1,5 mot 0,5...skrällvarning?!

Nä inte troligt för likt dominobrickor föll Jan H och Christer. Trotts några sista försök att ruffla till det dukade de under på bord 7 och 8.

Karl gjorde ett ärligt försök att rå på sin motståndare men blev utmanövrerad på damflygeln och fick gå från bord 4 utan poäng.
Johanna hade trotts grannen Palles förhoppningar även hon en tung dag. Både motståndare och bebis pucklade på tills hon pjäs under gav upp på bord 5. Matchen är på förlust 1,5-4,5 enligt våra farhågor.

Landen kämpade för att hålla koll på motståndarens försök att forcera fram bönder. Kvalitet under var en alltför tung uppgift och det blev en boggey i protokollet. Matchen är 1,5-5,5 och partipoäng behövs.
 
Palle spelades in i en vunnen ställning men försvarade mer än gick på attack. Slag och kungsvandring enligt Micke hade gett vinst. Nu krånglades det till så det blev remi...bra osv för båda. 
Förväntad förlust med 2-6!

På hemvägen slets mobilerna fram för att se hur det gick för Nybro. Oavgjort till slut och Ölands SS kan pusta ut...