02 februari 2020

Allsvenskan rond 5, en rysare!

Lagledaren vid gott mod när han svängde av e-22 och styrde mot Färjestaden. Ett säkrat kontrakt i division II hägrade. Laget var kraftigt omstuvat och Marcus hopoade in på bord 8 när Ingvar inte kunde. När så Hultsfredarna dök upp anade vi oråd och insåg att vi fått ett starkare lag att möta på Tallis.
Marcus spelade oprecist och yvigt vilket kostade pjäs tidigt. Partiet blev sedan mindre spännande och slutade tidigt. Poängtapp direkt 0-1!
På bord 7 såg det om möjligt ännu värre ut när mittdebacklet var över. Torn och kvalitetsförlust för Christer och en rejäl kalldusch för laget. Uppförsbacken är monstruös 0-2!

Det är det jämt skägg på flera bord och fördel för Henell samt Micke. Palle gör inte rockad och tar en bonde vilket säkrar kärvt spel i god oordning.
Landen plockar in en halva i sitt parti vilket lindrar våra kval relativt lite. När så Henell tar remi trotts positiva vibbar med press på motståndaren börjar goda råd bli dyra on vi ska överhuvudtaget nå oavgjort i matchen. Nu 1-3!
Då träder Micke triumfartat fram till matchprotokollet och noterar en etta till oss efter att ha filurat hem en vinst! Såja 2-3 i matchen, det ljusnar!
Johanna bjuder remi eftersom Karl har goda chanser och Palle kanske kan freda sig. Motståndaren tackar nej vilket var ren tur för oss då...
Karls glädjande spel från öppning till mittspel där han haft aktivitet och smärre hot grusas när han bränner ett torn i anfallsivern.
Chockartat 2-4  i matchen och poängen vi suktade efter för säkrat kontrakt verkar ha flugit sin kos.
Undrens tid är inte förbi då Palle överlever med sin orockerade kung och det byts friskt av mot slutspel. Där vägde merbonden över till hans fördel och någorlunda utjämnat, 3-4 i matchen!
Johanna spelar på i tornslutspelet med bonde mindre och remi verkar inte troligt när jag åkte med Karl över bron. Därför är Johannas spel en smärre bragd när hon utnyttjar motståndarens tvekan och kramar ur en hjältemässig vinst i sitt parti.
Så chockartat vände vi nederlag till oavgjort dvs 4-4 i matchen som kändes förlorad i över 4 timmar. Kontraktet ännu inte säkrat men tamejtusan vi tackar alla Johanna för hennes bragd!
Vi tackar Hultsfred för denna rysare och önskar dem lycka till i de sista två ronderna!