02 augusti 2014

SM i Borlänge

Efter att ha tittat i backspegeln så är ju inte besvikelsen mindre för Palle. Han har ju igentligen oprovocerat tappat fyra partier. Endast ett parti förvaltades bra och det var mot SS Allians Peter Karlsson. Om det var det bästa, så var det värsta partiet mot Lars Hägglund, vars ställning var på gränsen till att bli helt överkörd av Palle. Då sitter Palle och överreagerar likt en klimakterie kärring (ursäkta uttrycket) och förlorar på eget grepp. Hade det varit blixt hade han spelat det korrekta draget!
Glädjande var spelet i öppningarna och intåget till ett lovande mittspel. Bedrövligt var sättet flera mittspel samt ett slutspel misshandlades. Så mer än 2,5 poäng av 7 var Palle inte värd i slut ändan!

Marcus måste likt en aggressiv tvåtaktare bli varm för att få till gången. I början av SM sken matchoträningen igenom. Kombination är han i gott slag och när han körde lite 15 minuters partier på datorn på kvällarna kom han bättre i dager. Det blev dock en klen utdelning med poäng. Gav bort material och kontrade eller släppte bonde för utveckling verkar vara en smal väg mot sköna poäng. Nu går ju denna aggressiva junior sin egen väg och har kul på brädet i första hand vilket ju kan förlåtas?! Det blev 0,5 poäng av 7 men med smak på minst 2 poäng till. Vilket han var otroligt förbannad i bilen, ett flertal färder mot boendet efter dessa ronder!

Bara bita ihop och komma igen!
P