28 januari 2016

KM 2016, rond 1

Nytt år och så med det ännu ett KM! Väl i lokalen infann sig de flesta förutom regerande mästaren och Mikael C. Johanna står över och ger oss andra chansen att lägga vantarna på denna åtråvärda titel.
Micke L mötte Albin och det verkar som om söndagens remispel fortfarande var melodin som gällde. Stilla som en vals försvann de innan fikat.
Palle hade vit mot Benny och klarade ut öppningen med mersmak. Dock smakar allt inte fågel utan Benny ställde upp sig aktivt i mittspelet vilket fick Palle att satsa på en kombination. Den var en tydlig nit och med kvalitet över kunde Benny kontrollerat spela hem partiet.
Karl spelade svart mot Anders och höll det relativt sunt. Dock stod han hopplöst en bit in i partiet och närapå utan vettiga drag för Karl rasade allt när Anders kombinerade fram ett genombrott.
Kvällens längsta parti mellan Jan och Christer E såg ganska avgjort ut till Jannes fördel med kvalitet över och press mot Christers kung. Det är därför oklart hur Janne lyckades förlora men Christer har ju vänt värre katastrofer till poäng förr.
Mikael C rökte upp resterna av födelsedags cigarren och återkommer nästa runda för att liva upp spelet!

KM rond 1
Micke L - Albin ...............remi
Palle - Benny ...................0-1
Anders - Karl....................1-0
Jan - Christer E ................0-1
Mikael C ......................frirond