09 februari 2018

Kvartsfinal långa ÖM

Efter söndagens bragd på tallhöjden var det endast en vilodag till kvartsfinalen i ÖM för vissa.
Men väl i Sandbys spellokal sedan en efter en trillat in, skulle en dundrande omgång dra igång en halvtimma senare än beräknat. Men den som väntar på något gott som det heter...

Henell som börjat vårterminen tungt ställdes mot den regerande ÖM mästaren Christer Erlandsson. LASK ratingen av den äldre årgången visade att Henell fick välja färg vilket satte än mera press på Christer som nu fick vit och var tvungen att vinna.
Christer kom med en etta från söndagens derby medan Henell kammade noll. Lägg därtill fjolårets ÖM guld fick ändå Christer ses som favorit.
Snabbt spel i partiets tidiga stadie gjorde att Henell fick övertag på damflygeln och senare kunde börja plocka bönder. Det blev aldrig riktigt spännande och Henell verkar kanske ha hittat formen igen sedan han slagit ut fjolårsmästaren med dunder & brak?

Mikael Lundström mötte Fricke Svens och med ett rating övertag på 5-600 trodde väl alla att det skulle bli kattens lek med råttan. Det kunde man verkligen inte kalla det och massvis med drag som skulle lett till remi och avancemang för Fricke gick honom förbi. Istället vann Mikael lömskt en pjäs mot bönder som även det kunde resulterat i remi. Men tillslut vann Mikael vilket han firade med att skrika av lycka!

Förra omgångens skräll stod Ulf Rosén för när han slog ut Leif. I den här omgången skulle han ställas mot Sandby/Gårdbys förstaman Urban.
Ulf valde svart och fastän remi skulle räcka till semi var det svårt att tro att han skulle ha någon chans. Det såg länge ut att gå som det alltid gjort, Urban har nämligen aldrig någonsin förlorat ett parti mot Ulf och han tryckte hårt på mot dennes kung. Själva slutskedet i partiet gick väldigt snabbt och eftersom jag själv satt nedgrottad i en hopplös ställning var det svårt att hänga med.
Det gick inte att ta miste på vad som hade hänt i varje fall. Ulf hade sensationellt vunnit och skrällen var ett faktum!

Mitt egna parti misshandlades i öppningen och med en för stark tro på kvaliteövertag mot bönder och dålig kungsställning grävde jag min egna grav. Partiet blev ändå långdraget sedan jag försökt bluffa genomskinligt sent in på natten vilket Palle löste galant.

Resultat:

Mikael - Fredrik 1-0
Albin - Palle 0-1

Urban - Ulf 0-1
Christer - Jan H 0-1

Semifinal (färg ej vald)

Mikael - Palle
Jan H - Ulf