01 december 2023

Höstturnerngen rond 9, the end is near!

 


Så vankades det åter schackliga äventyr i IOGT-NTO lokalen i Algutsrum. De fyras gäng kom med snö och glam för att kombatera i den näst sista ronden. Mikael hade kvällen till ära tagit med Lussekatter och Palle förstärkte med nyttiga munkar.

Mikael hade vit mot Anders i vad som blev en positionell ställning där vit hade slagit med f-bonden. Svart syntes ha solidt försvar och avbyten hängde i lugten.

Palle öppnade som vit men snart nog blev det oteoretiskt nog för Stefan flög ut med både löpare och springare. Vit fick dubbelbönder men aktivitet. När svart tappade ett tempo så löpte ytterligare avbyten så till sist så fanns det bara tornen kvar.

Efter fikat så enades Mikael och Anders om remi i vad som synbart var en jämn ställning. Vid analys under samt efter fikat kunde det konstateras att fortsättningen var plus 2 för vit. Nåja remi är ju bra för båda. Palle fortsatte att pressa på i centrum medans Stefan knep merbonde. När det såg väl så remiigt ut fann Palle ett trix i rockärmenn så hans fribonde fick luft. Matthotet gick inte att undvika mer än med offer av sista tornet. Därmed vinst och någorlunda spänning i turneringen.

HT rond 9
Mikael-Anders.......................remi
Palle-Stefan............................1-0