24 augusti 2009

Allsvenskan

Serieindelningen är klar för årets allsvenska serie och för Ölands del ser det ut så här:

DIV II:7
1.Nybro SK
2.Oskarshamns SS
3.Ölands SS
4.Ronneby SK
5.Växjö SK
6.Rödeby SK II
7.Bräkne-Hoby SK
8.SK Framåt

Det ser ju ut som en klart överkomlig serie med Växjö som stor förhandsfavorit. I botten ser det ut som om Nybro och Oskarshamn är givna, de har nog helt enkelt lite för svaga lag för att på allvar hävda sig i tvåan.

Framåt bör klara sig kvar, men rykten från klubben gör gällande att det mest är gråt och tandagnisslan blandat med lite interna stridigheter som dominerar i den nya spellokalen. Tappar någon spelare till annan klubb, men framförallt har många spelare bestämt sig för att ta time-out i år och det ryktas om stora svårigheter att ens få ihop ett lag. Vi får hoppas på det bästa för våra lokalkonkurrenter...

I skiktet över detta hamnar vi andra. Öland, Ronneby, Bräkne-Hoby och Rödeby II.
Ingen vet hur starka Rödebys andralag är, men med tanke på bredden där nere borde de kunna hamna någonstans i mitten. Karlskrona SV har också dragit ur sitt Allsvenska lag vilket borde innebära en utökad Rödebytrupp.

Ronneby är som vanligt kraftigt överrankat, ändå lyckas de varje år hänga kvar mirakulöst. Vi fick visserligen storstryk mot Ronneby förra året, men då måste vi betänka att vi saknade sju spelare av de första åtta på rankinglistan...

Bräkne-Hoby är ganska bra när alla är med, vilket aldrig händer. Det samma kan sägas om oss på Öland. Vi har dock en aning starkare spelare på de första borden.

Storfavoriter är som sagt Växjö, och vi andra får hoppas på riktiga storskrällar om vi ska ha någon chans... Jag tror dock att vi på Öland har en god chans, och att vi i den sista ronden får se det starkaste Ölandslaget någonsin åka till Växjö och spela hem serien!

Mitt tips:

1. Ölands SS
2. Växjö SK
3. Bräkne-Hoby SK
4. Rödeby SK II
5. Ronneby SK
6. SK Framåt
7. Nybro SK
8. Oskarshams SS

Misstänker och hoppas att vårt toppnamn Conny Olsson i sinom tid kommer att tippa serien även han, på sedvanligt sett..
/ Mikael Nilsson